fredag den 12. august 2016

Superlækkert brød med sprød krumme i følge med Green Gate warm grey

Et friskbagt brød med sprød krumme passer til det hele.

Opskrift er inspireret af Fru Hall´s blog - opskriften findes under billederne




10 g gær
6 dl vand
1 spsk honning
3 tsk salt
1 dl skyr eller youghurt
800 g mel

Dejen blandes og æltes i ca 20 min  - lang tid med det er det hele værd. Den skal være lidt våd når den forsigtigt lægges i en skål og dækkes med film. Jeg har den i køleskabet natten over, men man kan sikkert også nøjes med en 6-7 timer.
Næste dag fuld skrald på ovnen med en bageplade i - når ovnen er varm tages bagepladen ud - bagepapir på og dejen tippes forsigtigt over på bagepladen - ikke rode for meget med den, da de gode luftbobler så vil forsvinde.
Ovnen sættes på 200 gr når brødet sættes ind og bages i ca 20-25 min.
HUSK det er ikke klar før det lyder hult ved let banken i bunden.

God fornøjelse

6 kommentarer:

  1. Uhm.. ser godt nok lækkert ud.
    Flot sofabord i forrige indlæg. Beton er et dejligt materiale, hvorder kan komme så meget fint ud af.
    Kærlig hilsen Anette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej
      Tak skal du have, det smager også rigtig godt!
      Beton er genialt og det er rigtig ærgerligt jeg bor så langt væk fra dig, kunne da godt lige bruge lidt beton-hjælp ..
      God søndag
      Annette

      Slet
  2. Sikke dog et fantastisk indlæg. Elsker en sprød krumme. Så kan love dig for at dette brød skal afprøves:)

    Rigtig skøn søndag
    Charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Charlotte,
      Tak skal du have - det smager rigtig godt og passer bare til det hele ...
      God fornøjelse og god søndag
      Annette

      Slet
  3. Hej Anette.Det brød skal da afprøves.Altid dejligt med nogle nye opskrifter.
    Så tak for opskriften Knus Jette

    SvarSlet