torsdag den 18. august 2016

Æblesaft med ingefær i saftkoger

Frisk æblesaft med lidt ingefær er rigtig lækkert.
Jeg har ingen anelse om hvad vores gamle æbletræ hedder, men der er flere der mener at det kan være et ananasæbletræ ... de er tidlige og smager sødt og lækkert.

Vi har købt en brugt saftkoger så den skulle naturligvis straks i brug. Vi plejer at lave most af alle æbler og får ca. 30-40 l, så kan vi lige klare den vinteren over.

En brugt saftkoger var et godt køb, den gamle indlægsseddel lå stadig i kassen - loppefund er godt.











15 kommentarer:

  1. Sikke en masse skønne billeder. En en fornøjelse at komme på besøg her. Kh Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Anne, så hyggeligt du kigger forbi
      God uge
      Annette

      Slet
  2. I år vil jeg også prøve at lave saft eller most - i stedet for at fryse æblerne.
    Hvordan regner du med at opbevare det?
    KH Susanne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Susanne,
      Meget af det fryser vi ned i store 2l flasker (sodavandsflasker) resten står i flasker med atamon.
      God uge
      Annette

      Slet
    2. Smukke billeder Anette. Jeg vil også igang snart. De sidste æbler skal lige være helt klar. Jeg har en elektrisk presser. Så meget af arbejdet er nemt.
      Vi bare lige oplyse dig at det at fryse i flasker er ikke godt. De flasker vi får vand og sodavand i kan kun bruges en gang. De afgiver kemikalier ved fortsat brug. Den plast hinde der skal beskytte vaskes af.

      Ikke for at være kedelig. Jeg anede det ikke for 1 år siden. Brug hellere store fryseposer.

      Rigtig skøn onsdag
      Charlotte

      Slet
  3. Hej Anette.Lyder godt med noget æblesaft.Her laver jeg masser af æblemost til fryseren.
    Tilgengæld laver jeg saft af alle mine blå druer.
    God aften Knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jette,
      Vores vin er ikke gammel nok til at give druer endnu - så vil jeg også prøve med saft. Hvad gør du med druerne - og hvordan...
      Vi laver også æblemost - uhm
      God uge

      Slet
    2. Hej Igen.Jeg skyller bare mine drueklaser og kommer dem op i min store suppegryde.Koger dem møre og sigter dem gennem et klæde og søder det efter smag Og hælder det på flasker der er skyllet i Atamon.
      Håbed du kan bruge min opskrift.
      God dag knus Jette

      Slet
  4. ummm hvor ser det lækkert ud. Dejligt med æbler af eget avl, så ved man hvad de består af. Det ser ud til at være et godt æbleår :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Hanne
      Ja det er rigtig dejligt - og når man så har så mange må de bruges fornuftigt
      God dag
      annette

      Slet
  5. Hvor ser det lækkert ud og smukke billeder <3

    Rigtig dejlig aften til dig.

    Knus Birgitte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Birgitte
      Tusinde tak og tak for dit besøg
      God eftermiddag
      Annette

      Slet