søndag den 24. april 2016

Hjemmelavede flødeboller

Disse er lavet med frysetørret hindbær, hvid chokolade og nogle alm. klassiske

Endnu en gang må jeg bare konstaterer at, jeg må have mig et chokoladetermometer, så de får det rigtig knæk og blanke look samtidig ..

Øvelse gør mester, er der ikke noget om det?? ... må på den igen!

Opskriften er herunder til ca. 12 flødeboller.


Bunde marcipan eller kransekage
400 g marcipan
Kransekagebund:
100 g flormelis
60 g past. æggehvider
300 g rå marcipan
Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 5 mm. Udstik små runde bunde. Læg de små bunde på række på en plade beklædt med bagepapir. Stil dem i ovnen i ca. 10 min v 190 gr.

Marengs
0,6 dl vand (60 g)
150 g sukker
80 g glukosesirup
kornene af 1 stang vanilje
100 g æggehvider (ca. 3-4 stk.)
2 spsk sukker
evt. tilsættes frysetørret bær, lakrids pulver

Bring vand, sukker, glukosesirup og vaniljekorn (og evt. frysetørret bær) i kog i en lille gryde. Kog sukkerlagen til 117°. Mål efter med et digitaltermometer. Pisk æggehviderne med de 2 spsk sukker. Hæld nu den varme sukkerlage i en tynd stråle ned i hviderne under kraftig piskning. Pisk derefter marengsen i ca. 8 minutter, til den er afkølet, sej og luftig. Sprøjt en passende mængde marengs ud på hver marcipanbund. Lad flødebollerne stå og tørre på køkkenbordet i min. 30 minutter (gerne lidt koldt)

Chokoladeovertræk
Ca. 400 g, mørk chokolade 56% kakao. 
Ca. 400 g, mælkechokolade 40% kakao. 
Ca. 400 g, hvid chokolade 40% kakao. 

Smelt og temperer chokoladen (tempereres - kan ikke finde ud af det). 
Stil flødebollerne på en rist med et stykke bagepapir under.
Mange dypper flødebollerne i chokoladen, men det fungere absolut ikke for mig, så jeg stiller dem på en paletknív med huller i og lader chokolade glide nedover ..(hælder med en sovseske)

Drys med hvad du kan li ..


14 kommentarer:

  1. De så fantastisk gode ut, noe av det beste jeg vet!
    Fin søndagskveld til deg,
    Klem, Ida

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have og tusinde tak for dit besøg

      Slet
  2. Hej !!! jeg synes nu at dine flødeboller ser lækre ud..........hvad med en opskrift?
    Godaften Knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jette, det var en god ide - tak for det, den kommer på snarest.
      - og så hyggeligt du kigger forbi
      God uge

      Slet
  3. Jeg ville godt kunne spise dem, med eller uden knæk. Hvor ser de altså bare lækre ud :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusinde tak, du er så sød og hyggeligt du kigger forbi igen

      God uge

      Slet
  4. Mums hvor ser de gode ud og det der kan du bare :)
    Jeg har forsøgt mig med at lave flødeboller ha ha - det gik ikke så godt og de lignede ikke dine flotte flødeboller. Måske skulle jeg prøve igen :)
    Rigtig god dag.
    Knus Birgitte

    SvarSlet
  5. Hej Birgitte, tusinde tak for dit besøg, det er så hyggeligt...
    Ja prøv endelig igen ... jeg lægger opskrift op senere på disse efter opfordring.
    God dag

    SvarSlet
  6. Hej Thyde.
    Sikken lækre boller man får helt lyst til at lære kunsten...
    Hilsen fra HAVELIV

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Grethe, hyggeligt du kigger forbi
      God dag

      Slet
  7. Oh, wow! Fantastic. Looks and sounds great.
    Thank you so much for the recipe.
    All my best
    Elisabeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hi Tante Mali,
      Thank you so much for visiting my blog.
      All my best
      Annette

      Slet
  8. Uhmm hvor ser du lækre ud, tænderne løber da helt i vand lige nu :-).

    Go aften til dig

    Kærlig hilsen
    Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Ha ha tak for dit besøg
      Kærlig hilsen
      Annette

      Slet