Endnu en gang må jeg bare konstaterer at, jeg må have mig et chokoladetermometer, så de får det rigtig knæk og blanke look samtidig ..
Øvelse gør mester, er der ikke noget om det?? ... må på den igen!
Opskriften er herunder til ca. 12 flødeboller.
Bunde marcipan eller kransekage
400 g marcipan
Kransekagebund:
100 g flormelis
60 g past. æggehvider
300 g rå marcipan
Rul marcipanen ud mellem to
stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 5 mm. Udstik små runde bunde. Læg de små bunde på række på en plade beklædt med
bagepapir. Stil dem i ovnen i ca. 10 min v 190 gr.
Marengs
0,6 dl vand (60 g)
150 g sukker
80 g glukosesirup
kornene af 1 stang vanilje
100 g æggehvider (ca. 3-4
stk.)
2 spsk sukker
evt. tilsættes frysetørret bær, lakrids pulver
Bring vand, sukker,
glukosesirup og vaniljekorn (og evt. frysetørret bær) i kog i en lille gryde. Kog sukkerlagen til 117°.
Mål efter med et digitaltermometer. Pisk æggehviderne med de 2
spsk sukker. Hæld nu den varme sukkerlage i en tynd stråle ned i hviderne under
kraftig piskning. Pisk derefter marengsen i ca. 8 minutter, til den er afkølet,
sej og luftig. Sprøjt en passende mængde marengs ud på hver
marcipanbund. Lad flødebollerne stå og tørre på køkkenbordet i min. 30 minutter (gerne lidt koldt)
Chokoladeovertræk
Ca. 400 g, mørk chokolade 56%
kakao.
Ca. 400 g, mælkechokolade 40%
kakao.
Ca. 400 g, hvid chokolade
40% kakao.
Smelt
og temperer chokoladen (tempereres - kan ikke finde ud af det).
Stil flødebollerne på en rist med et stykke bagepapir
under.
Mange dypper flødebollerne i chokoladen, men det fungere absolut ikke for mig, så jeg stiller dem på en paletknív med huller i og lader chokolade glide nedover ..(hælder med en sovseske)
Drys med hvad du kan li ..
De så fantastisk gode ut, noe av det beste jeg vet!
SvarSletFin søndagskveld til deg,
Klem, Ida
Tak skal du have og tusinde tak for dit besøg
SletHej !!! jeg synes nu at dine flødeboller ser lækre ud..........hvad med en opskrift?
SvarSletGodaften Knus Jette
Hej Jette, det var en god ide - tak for det, den kommer på snarest.
Slet- og så hyggeligt du kigger forbi
God uge
Jeg ville godt kunne spise dem, med eller uden knæk. Hvor ser de altså bare lækre ud :o)
SvarSletTusinde tak, du er så sød og hyggeligt du kigger forbi igen
SletGod uge
Mums hvor ser de gode ud og det der kan du bare :)
SvarSletJeg har forsøgt mig med at lave flødeboller ha ha - det gik ikke så godt og de lignede ikke dine flotte flødeboller. Måske skulle jeg prøve igen :)
Rigtig god dag.
Knus Birgitte
Hej Birgitte, tusinde tak for dit besøg, det er så hyggeligt...
SvarSletJa prøv endelig igen ... jeg lægger opskrift op senere på disse efter opfordring.
God dag
Hej Thyde.
SvarSletSikken lækre boller man får helt lyst til at lære kunsten...
Hilsen fra HAVELIV
Tak Grethe, hyggeligt du kigger forbi
SletGod dag
Oh, wow! Fantastic. Looks and sounds great.
SvarSletThank you so much for the recipe.
All my best
Elisabeth
Hi Tante Mali,
SletThank you so much for visiting my blog.
All my best
Annette
Uhmm hvor ser du lækre ud, tænderne løber da helt i vand lige nu :-).
SvarSletGo aften til dig
Kærlig hilsen
Jette
Ha ha tak for dit besøg
SletKærlig hilsen
Annette