Jeg laver mange salte mandler og også salte mandler med hvidvinseddike, de får lige den syrlige smag som er rigtig god med det salte.
- De er rigtig nemme at lave ... det er jeg vild med, og så hygger det jo rigtig meget, når det serveres i Green Gate
Opskrifterne er herunder
Salte nødder og mandler med hvidvinseddike (vinegar)
200 g nødder (mandler og/eller cashews)
0,5 dl hvidvinseddike
2-3 tsk salt
Nødder/mandler hældes i en skål
Hæld hvidvinseddike og salt over og lade det trække 1 times tid
Rør lidt løbende
Tænd ovnen på 100 g varmluft
Hæld nødder/mandler ud på bageplade beklædt med bagepapir.
Resten af hvidvinseddiken kan med fordel stænkes udover nødderne/mandler.
Bag dem 20 min til de er tørre og gyldne.
Drys evt. ekstra salt over og hvis du kan li hvidvinseddikens smag, kan du stænke lidt olivenolie over også, da det vil fremhæve denne smag.
Saltmandler
300 g mandler
2 dl vand
1 god spsk god salt
Opvarm ovnen til 150 g
Hæld vand og salt på en stor stegpande og kog op.
Når vandet koger hældes mandlerne på og der røres rundt i saltvandet mens vandet fordamper - panden bliver hvid af saltresterne.
Mandlerne hældes over på en bageplade med bagepapir
Sæt mandlerne i ovnen i 15 min til de er tørre.
Afkøles herefter
Skulle I ikke spise dem med det samme, kan de opbevares i et lufttæt glas/beholder
Øj altså - jeg ELSKER saltmandler.
SvarSletTak for opskriften - den skal prøves :-)
Go aften
Knus Susan
Lyder godt, skønt du kan bruge det
SvarSletGod dag
Annette