De friske bær matcher perfekt til til den søde bund af marcipan (kaldet borgmestermasse) og den bløde mousse - en smule hakket god mørk lækker chokolade øverst gør den fuldendt. Nogle gange giver jeg den lidt saltkaramel i bunden, og det smager rigtig rigtig godt.
Opskriften er herunder.
Mørdej:
1 vanillestang
300 g mel
100 g flormelis
revet citronskal
150 g koldt smør i tern
1 æg
Borgmestermasse:
175 g marcipan
175 g sukker
175 g smør
Vaniliemousse og saltkaramel er bare poser fra dr. Oethker (flere slags findes)
Mørdejen hviler i 30 min i køleskabet men borgmestermassen blandes, mørdejen lægges i en smurt tærteform og borgmestermassen lægges ovenpå. Tærten bages i 15-20 min ved 200 g til den er gyldenbrun.
Vanillemouse og saltkaramel blandes og lægges i den KOLDE tærte, der så pyntes med friske bær efter smag og årstid.
God fornøjelsen!
Hej med dig.Tak for en super opskrift..........altid dejligt med lidt nyt.
SvarSletVi fik også nogle dejlige desserter i London i sidste uge..........viser masser af billeder fra Hampton Flower Show.
Rigtig god aften Knus Jette
Hej Jette, selv tak - jeg må lige kigge og se billeder fra dit Hampton Flower Show ...håber det var rigtig godt
SletGod dag
Annette
Mums hvor ser det lækkert ud. Det fad har jeg også, sidst blev der bagt rababertærte deri :-)
SvarSletKærlig hilsen Anette
Tak skal du ha - jeg har ikke prøvet rabarbertærte endnu ...men det må jeg igang med
SletGod dag
Annette
Den ser skøn sommerlig ud-:)
SvarSletVi har stadig masser af jordbær i haven, og blåbær er lige ved at være der - men jeg havde ikke selv tænkt på at bruge dem sammen. Men nu må det da prøves-:)
Hej Susanne, tak for dit besøg - vi er rigtig glade for jordbær og blåbær sammen
SletGod dag
Annette
Sikke en smuk tærte du har lave Anette:)
SvarSletLige til at gå om bord i.
Når den så serveres smukt bliver den bare ekstra i øjnefaldende.....
Rigtig skøn tirsdag
Charlotte
Tak skal du have - det er også hyggeligt at gøre lidt ud af serveringen ikk
SletGod skøn dag
Annette